1.06.2012 г.

Бали - разходка в Санур

Дойде мигът, в който трябваше да се пере. Денят започна с две торби мръсни дрехи и първата постройка с надпис "Laundry". Трудно, но успешно уговорихме до довечера да ги изперат (излезна десетина лева), и се запътихме към Санур, известна крайбрежна област с още по-известен плаж. A по пътя за там отново ни спряха пътни полицаи. Този път беше акция по случай първи юни и спираха всички мотористи, с цел да повишат безопасността по пътищата. Нямаше забавен разговор с полицаи както миналия път, но пак ни снимаха за статистиката и пак не можеше ние да ги снимаме :)
Плажната променада на Санур е дълга, павирана и приятна за разходки и колело. Съвсем наивно оставихме мотора в единия край и после краката ни окапаха от ходене. Обходихме цялата променада два пъти (около 8 километра), докато харесаме шезлонги. Повечето хотели и вили бяха едноетажни или двуетажни постройки, поддържащи чара на мястото. Табелите с указания за евакуация при цунами гласяха да бягаш към няколкото по-високи хотела във вътрешността. На много места пясъкът съдържаше какви ли не боклуци, а водата беше интересна - плитка и с онези дългите водорасли...имаше и няколко малки кея, с къщурки за йога и релакс на края, идилия.





Видя се, че няма да се къпем много и спазарихме два шезлонга и чадър до един супермаркет :)
Пихме бирки, дремахме, и после по пътя за мотора седнахме в един приятен бар-ресторант, с жива музика от китарист и цигулар. Поредното място, предразполагащо за релакс. Вечерята беше царевичка на крак и потеглихме за вкъщи. Трябваше да лягаме рано, защото в 3 сутринта щяха да ни вземат за екскурзия до Северен Бали. Е, това не попречи на поредния турнир по табла...



Прочетете още за Бали...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!