3.06.2012 г.

Бали - Джимбаран


Разходките по тъмно на плажа са романтично, но изискващо повишено внимание преживяване. Установихме това вечерта, когато се наложи да прекосим целия плаж на Джимбаран, за да стигнем до мястото, където бяхме паркирали моторчето си. Но денят беше свеж и насищащ с впечатления, както може да очаква за всеки ден...

Джимбаран се намира на южната част на острова, затова трябва да се премина областта около летището, най-тясната част. Единствената ни възможност беше пътя за летището, широк и много натоварен, с кръгови, задръствания и динамични участъци. 



Наце вече на всякакви пътища можеше да кара със скутера. Даже на моменти се буташе като истински местен :)




От ранни зори се затъркулкахме по плажа, закусвахме, спазарихме по един масаж от яка балийска баба за 80 хиляди рупии (около 9-10 долара), утолявахме жаждата си с бира, подмокряхме си дупетата в сравнително спокойното море.



Бирата много я споменаваме, въпреки че не беше изобщо от най-евтините благинки. Добре, че голямата бира е 620мл, обаче цената върви около 5 лева. Бисерът на вечерта беше вечерята с морски деликатеси на самия пясък, с гледка към залеза, музика от подвижна банда с интернационален репертоар и шоу програми.
Другият бисер беше бягането от прилива по пътя за мотора. Докато прекосявахме в тъмното плажа, на места ни светеха само рибарите, които ловяха нощем. Колкото и да бързахме, водата се издигаше и беше все по-трудно да бързаме по сухия пясък :)
В областта с ресторантите, някой от хората, които още вечеряха на първи ред до морето сигурно са си поосвежили краката :)





Прочетете още за Бали...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!