5.06.2012 г.

Бали - флора и фауна

    Много представители главно на летящата фауна намерихме в Bali Bird Park. Типични за Бали, други индонезийски острови или Африка, повечето живущи в парка летят/ходят на свобода.  Понеже не съм виден орнитолог, ще говоря в снимки. Не че думите стигат да се опише такава пъстрота.


Не са много леки, но как да не им се радваш като те накацат от всякъде.


Този не даваше на никого да премине по алеята.

Самотният черен лебед...
Тези бяха мнооого гладни.
Най-модерната прическа в парка.
Почивка и подслон за тези, които имат нужда.
Тъжен, но не е слушал и са го наказали зад решетките

   Бяха отчетени няколко опита за разговор. В този парк не обучават папагалите да говорят, но пък им е вродена мимикрията. Затова "hi" се чуваше в отговор на твоя поздрав. А някои по-отворени папагали подсвирваха на минаващите дами.

За почивка от жегата се мушнахме в 4D кино залата, където прожектираха филми за животни. 
 Докато обядвахме, дойдоха Ана-Мария (в сиво по-долу) и неин приятел, за да си покажат номерата пред камера. Тя гукаше нещо на ушенце на Наце, а синият красавец се опитваше да ми развърже панделката на деколтето.


   След фауната трябваше да обърнем внимание и на флората. Bali Orchid Garden е мястото, където любителите на растения ще срещнат не само орхидеи от всякакъв вид и род, но и други растения от тези ширини. Да не говорим за топлото посрещане на входа.

Тези направо левитират.
Мини ананас
Батман :)
В оранжерията

За финал - символът на Бали - фриджипан. Толкова красиви и ухаещи, а ти трябва само да се наведеш и да вдигнеш някой паднал цвят от земята...
 
Междувременно, отливът в Санур е оставил лодките на сухо :)
Подготовка за пълнолунна нощ...
И пълнолунието над Санур, в целия му блясък...


Остров Джава >>


Прочетете още за Бали...



3 коментара:

  1. Ллеле колко красиви птици, толкова големи и шарени.Да можеш спокойно да ги пипаш и да ти кацат е незабравимо усещане сигурно.Особено дната птица е с толкова голяма човка, че чак може глава да изяде на човек хахаха но явно е безопасно щом разрешават и стига да не се дразнят.Много ми се иска и аз да мога да пипна папагалите и да ми кацнат на рамото.Благодаря за хубавите снимки които споделихте,качеството им е доста високо.Санур е изключително екзотична дестинация пожелавам ви още много такива.Цветето което е знак от Бали също е нежно и красиво.

    ОтговорИзтриване
  2. Птиците са още по-яки като подсвиркват около теб, а някои от папагалите се опитваха и да говорят :) (въпреки че нарочно не ги тренират). Наистина е красиво и пожелавам на всеки да иде и да се наслади на красотата на Бали.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21.01.14 г., 0:11

    Prekrasno,velikolepno ostavam bez duh kato gledam tazi krasota!

    ОтговорИзтриване

Коментирайте на воля!