11.12.2014 г.

Началото на една голяма обиколка

Решихме да потеглим към Южна Америка и да пообиколим там за около 60 дни.
Едно такова пътешествие си иска и съответната подготовка.
Ето как изглеждаше дивана преди да заминем.



И накрая всичко това и още няколко екстри се превърна в




Времето също се погрижи да увеличи желанието ни да бързаме към летището :)


Заедно с прекачванията целия път ни отне около 30 часа.
Пътя до Барселона мина нормално. Там уцелихме на испанска точност :) нарочно си взехме хотел близо до летището и с бесплатен трансфер, защото сме за малко и да използваме времето си максимално за почивка преди целодневния полет. Но, какво е един час мотане в и около терминала докато дойде превоза ни :) 
Хотела, обаче беше супер, с гледка към летището, но спокоен. Хапнахме леко в ресторанта и потънахме в страната на сънищата. На другата сутрин в шест, спретнати, седнали сме в бусчето и след около десетина минутки бяхме на терминала. Искахме да си опаковаме раниците, но големи опашки имаше на две от станциите за опаковане, късмет че имаше още една с двама опаковачи, та минахме бързо без голям риск да тичаме за самолета. Държахме да не ни сцепят раниците точно в началото на пътуването. 

И така вече сме в Мадрид сменяме терминали с влакчето, което минава под пистата между теминал 4 и 4s, лесно си намираме изхода, даже имаме време и за по един bocadillo :)
Остават ни само десет часа и половина в самолета на Ибериа. Изгледахме Костенурките Нинджа два пъти :), изиграхме двайсетина игри на табла, спахме, хапнахме (даже се бяха съобразили с преференциите ни за храна без мазнина).
И пристигнахме, първата гледка от Рио!



Много яко, но за да сме напълно убедени, че си струваше трябваше да изчакаме да съмне, за да цъфнем на Копакабана.



Супер е, струва си и ще има още много. Ще се стараем колкото се може навреме да публикуваме преживяванията си... Stay tuned...