9.05.2015 г.

Китай - Гуилин

    Guilin в провинцията Guangxi ни посрещна с 25 градуса и висока влажност. На фона на студа в Шангри-ла ни се стори добре за нашите болежки. Толкова беше влажно, че карстовите израстъци бяха като забулени в мъгла. С топлото време идваха и други типове и настроения - хората бяха по мургави и по-усмихнати. Десетки моторчета се редяха на всеки светофар и джапанките по тротоарите напомняха югоизточна Азия.



    Първата ни вечер бе белязана от дълга алея до канала на реката, светещи къщички върху
островчета и лодки за разходки, пагоди във водата. Топлина и романтика, и всичко завърши в един хостел, където ядохме западна пица и гледахме западни филми.



    Вечер две - дъжд плющи, ние гладни от целодневната екскурзия до Longji Terrace Fields. Видя се че няма как да поръчаме храна за в хотела, и тръгнахме да търсим прословутата пешеходна улица с много магазини и ресторанти...не я намерихме, а и бяхме бавни защото тръгнахме с джапанки да не си мокрим обувките. Терзи джапанки много се пързаляха по тротоарите. И докато бледоликите крачеха като пингвини по мокрите тротоари, всички останали си джапаха с гумените сандали и не им дремеше. Пица Хът за трети път ни подслони. Този път чакахме 50 минути, за да хванем ножа и вилицата и да си припомним "европейската храна". За финал пробвахме такситата в Гуилин. Доста по-лесно да се разберете в такситата от Пекин.



    Вечер три - благодарение на съдбата след много опити да влезнем на главната търговска улица, срещнахме една ученичка, която ни заведе до правилния вход. Разбрахме, че оживената част е била под носа ни през цялото време. Практикувахме западна вечеря и peoplе watching от кафенето на ъгъла.

"Стъргалото"
да ядеш нудъли при такова плодово и зеленчуково разнообразие


    След краткия хронологичен обзор на вечерите, прекарахме и около половин ден в града само по най-големите забележителности - Elephant Trunk Hill - символ на Гуилин, Fubo Hill и Reed Flute Cave. И нека снимките говорят...

Слонът

Плуващият слон

За къде сме без дракони?
Странни китайци...
Тайчи в парка

И малко гимнастика
Най-физически активният град
в пещерата не пречи да се направи мол, с костенурка на 200 години
Бай Иван и Мозъкът на операцията
Reed Flute  Cave
По какво различаваме пещера в Китай - шарена е!

Превозни средства от бамбук

    Скромно население от 6 милиона, природата съществува в града, жителите са усмихнати и здрави, какво повече може да иска човек, ако живее в Китай?






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!