31.05.2012 г.

Бали - сафари

Bali Safari and Marine Park напълно оправда прекрасните отзиви, които бяхме чели за него.  Рано в зарана се яхнахме на моторчето от Чангу и за няма и 50 минути бяхме там. Платихме си на входа, билет със стандартното сафари и шоу с допълнение яздене на слон. Забързахме през парка, защото часът ни за яздене наближаваше, и все пак имахме време да понахраним един слон с моркови, беше много забавно, как ли не си извиваше хобота само за да се докопа до морковчето. 




Подариха ни сувенири - шапки, които работниците по ориза носят, и се яхнахме на слона. Имаше си кой да го управлява:) Возенето на слон тренира най-вече коремните мускули. Разходката беше чудна, минахме покрай зебри, носорози и други, слоновете си похапваха тревички и листа от клонки по дърветата, минавахме през малки гьолчета, но най-забавно беше когато нашата 30-годишна слоница засмука вода и реши да напръска стоящите в близост високомерни руснаци:) Голям смях падна, а слоноукротителят изобщо не можа да я овладее :)




С две шапки и под навес, за най-сигурна защита от дъжда.



След ездата на слон гледахме animal show, където се представихе добре дресирани мишки, маймуни, една много хищна птица, която само като видеше месо и го открадваше за нула време. 
Определено по-бърза от фотографа
Шоуто на слоновете(и хората) е театрално представление, разказващо за конфликта между слоновете и хората в Суматра.  Беше страхотно представление, въпреки че тогава се изсипа един стандартен мощен Балийски дъжд. Всички актьори се представиха отлично, и заслужиха бурни аплодисменти.



Сафарито беше в автобус, като минаваше през зони с различни животни от Бали, Индонезия и Африка. Беше интересно да чакаме лъвът да пресече, преди да минем, позирането на маймуните за снимка и иначе опасните хипопотами, кротуващи във водата.
Направихме си снимки с шарени папагали и бебе лъвче и наблюдавахме бели тигри, гонещи пържоли (обяда).




Ние също обядвахме в един от ресторантите (има и хотелска част на комплекса), разгледахме рибките в аквариумите и решихме да пропуснем водния парк с парзалките и т.н.

Това място е забавление за деца от всички възрасти. Хората дори оставаха по няколко дни, за да опитат от всичко. На тръгване ни помолиха да попълним анкета за прекарването ни, в знак на благодарност ни подариха подарък. Една жена попълваше близко до нас и спомена, че 4 пъти е била в парка и 12 пъти в Бали. Пример, как хората се връщат там, където им хареса (въпреки че май беше австралийка, т.е 2-3 часа със самолет:) ).



Късния следобед се любувахме на Тугу плажа, "начинаещите сърфисти" и засукани манджи в едно заведение до плажа.






Прочетете още за Бали...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!