21.05.2012 г.

Бали

    Когато се замислих с какво изречение да започна разказа си за Бали, стоях известно време в отчаяна липса на идеи. Колкото и неприятно да изглежда, истината е, че не е трудно да привлечеш вниманието към един от най-райските острови на света. Остров, който всички мечтаят да посетят, някои успяват веднъж или се връщат на него всяка година, а някои предпочитат просто да завиждат на предните групи :) Островът предлага не само красотата на природата, уникалната си култура и обичаи, но и красотата на хората, които живеят там. Да отидеш там и да не можеш да се докоснеш до богатите души на хората е грях. Това, което създава чара на острова, е унисонът на топлото време с топлите сърца на хората.




    Ние (Биби и Наце) прекарахме на Бали цели 3 седмици, които естествено ни се сториха кратки. Въпреки това, успяхме да посетим доста знайни и незнайни кътчета на острова. Трамбовахме главно със скутерче, което аз наричам до ден днешен моторче, понякога с шофьор с кола и гид. На някои места бяхме запленени от разказите на хората, от начина им на живот, на други сами откривахме интересни факти за културата и ежедневието им. Нощувахме на 3 различни места и недоспивахме на тях в очакване на слънцето, в придвижване към "сцената" на сутрешния танц на делфините, в бързане за следващото приключение. Заминахме с 4 куфара, 2 от които празни, и на връщане напълнихме единия с подаръци, а другия с уникални емоции и страхотни спомени. Бали ни подтикна да споделим някои от тях с вас... :) Надявам се разказите да дават поне бегла представа за истинската красота на Бали и да подтикнат повече хора да започнат да стягат куфарите.

Повече тук

3 коментара:

  1. Много хубаво начало за пътеписа на вашето хубаво пътешествие! Желая ви да споделятес нас, вашите приятели, все така интересни места от близкия и далечния свят!

    ОтговорИзтриване
  2. Поздравления за страхотния колаж със снимки,които сте направили и споделихте с нас, пожелавам ви още много такива незабравими пътешествия и отново да ги споделяте, и да ни давате идеи къде можем и ние да идем по света. Това, че ...." На някои места бяхме запленени от разказите на хората, от начина им на живот, на други сами откривахме интересни факти за културата и ежедневието им..." ми стана още по загадъчно и мистериозно ми се прииска да отида там и да се слея сред тълпата, да видя как живеят какви са техните цели в живота и така....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарим за пожеланията!
      Радваме се, че въздействаме така!
      Ще наблягаме на мистериозни и загадъчни места, хора и култури.

      Изтриване

Коментирайте на воля!