24.02.2014 г.

Италия - Генуа

    Да се ходи по тесните caruggi на Генуа може да е трудна задача. Особено когато уцелиш мотори и коли, опитващи се да стигнат до къщите си. Еднопосочните улици като че ли не помагат. Но тези, които са наистина тесни, предоставят удоволствието от разминаването с пешеходци. Стръмностите, изкачването и слизането допринасят за истинското усещане и неочаквано водят до красив музей или сграда.



    Три маршрута по центъра на града предлагаше картата, която ни подариха при пристигането ни. Центърът всъщност представлява много малка част от целия град, разпрострян по крайбрежието на Лигурско море.
А гледките към морето не те оставят безразличен нито денем, нито нощем.


Който и маршрут да хванеш, едно е сигурно - чака те ходене с голяма денивелация.


    Може да е жежко и след 5 минути да захладнее и завали. Чака те бързане с голяма денивелация плюс носене на чадър цял ден напразно. Може да огладнееш от ходенето и бързането и тогава те чакат местни специалитети от хранителен и напитков характер. Може да прекалиш с тях и тогава те чакат високи сгради(дори не виждаш какво има на съседната улица), скулптури(та те са се надпреварвали кой да приюти най-пищните) и гледки по високите хълмове(за да видиш какво има на поне две улици едновременно).





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!