20.02.2014 г.

Барселона - ние пак дойдохме

    Няколко-часов престой беше вторият ни опит да си изкараме страхотно в Барселона. Първият ни опит беше успешен и останахме толкова доволни, че изобщо не ни натовари идеята да спрем пак в Барселона като точка от маршрута на круиза.


    Какво е да си в Барселона в края на октомври? Жега. Плаж. Мокриш краката и завиждаш на хората, които лежерно се припичат без чадъри или на правещите тай чи с гледка към вълните.
Циганско лято или типично за там?


    Айде хоп-троп на автобуса обикновено решава липсата на време, а в нашия случай и особени способности, обаче пък може да се наложи да почакаш. На някои спирки е борба, кой ще се дореди, понеже местата и на закрития и на открития етаж са преброени. Успяхме със стратегия и тактика и ние да се доредим до откритото и да погледаме добре познатия ни Barri Gotic и непознатото ни олимпийско селище, сега вече скъп квартал.


    Обходихме las Ramblas заедно с хиляди хора, които правеха същото. А ние си мислехме, че сме виждали този град натоварен! Не, не, течението по известната улица те носеше и ние имахме огромен късмет да е в нашата посока. Дори цената на бирата не наруши нашето опиянение, което пренесохме до кораба и за първи път там се чувствахме по-забавни от аниматорите:-)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!