19.12.2014 г.

Бразилия - Лопес Мендес

От красотите на Ilha Grande трудно ще се отървеш. В специално удължения си престой решихме до добавим и плажа Лопес Мендес. За него се говореше, че можел да мине за един от най-красивите на света, и това ни бъзна да проверим.

    За да се кандидатираш за най-красив плаж на света не трябва да са те изтормозили много тия варвари хората. Лопес Мендес е защитен от паркиране на всякакви водни превозни средства на него. Когато се вторачиш във водата, виждаш само вода! Бяхме свикнали на пълни пристанища и плажове с лодки, дървени корита, фериботи, че даже и круизни кораби в далечината. А там няма нищо! На този специален плаж можеш да се концентрираш върху най-важното, самия него!


 В дългата извита като сърп ивица има точно три бараки, или по точно три тезгяха с вода и зрънчо, т.е. само неща от първа нужда. Хора има около 50 на целия плаж и всички са до гората, на сянка под дърветата. Няма чадъри да запречват гледката и ако погледнеш през окото на орела ще изглежда, че плажът е празен. 




    Във водата намираш утеха от слънцето. Колкото и да вървиш напред, винаги е яркосиньо и винаги имаш дъно. А вълните се разбиват точно толкова, че да те изкъпят целия. Пясъкът скърца и вълните пляскат. И това са шумовете, които се чуват навсякъде. Няма Царевициии и няма врещене и плач.





   Но как се стига, ако не с лодка? Пеша. Опциите от единственото село са два часа и половина трек през острова или 25минути, след като лодката те остави на най-близкия позволен за акустиране плаж. Това обяснява ли защо не гъмжи от хора? И обяснява ли защо е толкова добре съхранен и чист? 


На съседния до този плаж спират лодките, после прекосяваш ръкава и си на ЛМ

    Времето ни на този плаж е спечелено време! До най-красивите неща се стига трудно и им липсва туристическия "чар". Ние препоръчваме това местенце с четири ръце! Ако се натъкнете на нещо толкова красиво, моля уведомете ни!


Още от обиколката на Южна Америка