22.08.2013 г.

Париж

    Градът на светлината, любовта и как ли още не - заслужено е наричан Париж. Усетихме неговата магия в зимните месеци преди година, но сега бе нашия шанс да го направим заедно с духа на пролетта. Посрещна ни един слънчев, зелен, ароматен Париж, който само ни накара да се гордеем с решението да го посетим за пореден път.


    Имахме на разположение само 2-3 дена за обиколка на града, защото след това ни чакаше път до Сао Пауло и след това Перу (скоро ще може да прочетете и за тези дестинации).
Както може да се види на снимката, започнахме с посещение на Sacré-Cœur базиликата. При предното посещение успяхме да усетихме настроението и гледката там през нощта, което беше завладяващо. Сега светлината беше заедно с нас и можехме да се любуваме на фонтаните, зелените градинки и гледката към огромния Париж.


Споделяхме красотите и с още много други посетители, както и с фотосесия на някое ново младо семейство :-)


Малка разходка из Монмартър и арт настроението около него няма да навреди на никого.


Благодарение на закъснението на самолета предното посещение на Париж не успя да ни качи на Айфеловата кула. Но, днес това ще се промени. Пристигаме и докато гледаме архитектурното чудо от площад Трокадеро, решихме да се почерпим с небезизвестните френски крепета :)


И ей ни на, качихме се горе на Айфеловата кула, но не бара за шампанско е най-интересното там, а гледката, която пленява и не спира да те кара да щракаш с фотоапарата. Няма смисъл от излишни думи, оставяме снимките да говорят.


След това почивка в стил Париж :)


И не само тук решихме да сме колкото можем повече като местните. Така си направихме известната закуска на Магдалената.


Както и много други хора :-)


И обядът в градините на Тюлери (Jardin des Tuileries), където едно пиле успя да уцели дупката на току-що отвореното кенче бира :)


Ето още малко снимков материал от разходката ни преди да хванем пътя към летището.


Au revoir Paris, Sao Paulo nous attend.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Коментирайте на воля!